تصمیم برخی اعضای اوپک برای افزایش عرضه نفت و شیوع ویروس کرونا در جهان سبب کاهش بیش از حد قیمت این کالا در بازارهای جهانی شد که آینده بازار نفت را در ابهام فرو برده است.
یک تحلیلگر نفتی اعلام کرد: در گوشهای از بازار فیزیکی نفت خام آمریکا، قیمت نفت خام منفی شد؛ تولیدکنندگان حاضرند به خریدار بابت بردن نفت خام، پول هم بدهند.
بزرگترین شرکت تولیدکننده نفت روسیه اعلام کرد که تمام پروژههای عملیاتی خود در کشور ونزوئلا را تعطیل خواهد کرد و کل داراییهای این شرکت در رابطه با عملیاتهای نفتی ونزوئلا را به شرکتهای دولتی روسیه خواهد فروخت.
تاثیر کرونا بر بازار نفت آنقدر وسیع شده که حالا ارزش طلای سیاه در یک هفته گذشته بیش از ۱۹ درصد پایین آمده و نفت برنت نیز به زیر ۵۰ دلار در هر بشکه سقوط کرده است.
یک کارشناس انرژی گفت: قیمت ۴۰ دلاری نفت، میتواند برای روسیه مطلوب باشد چرا که روس ها نمی خواهند بازار را به رقیب آمریکایی خود،نفت شیل بسپارند بنابراین توافق اوپک و غیر اوپک بعید است.
بازار نفت همواره تحت تاثیر پیشبینیهایی قرار دارد که عمدتا توسط سه آژانس بزرگ شامل آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) و اوپک فراهم میشوند.
بهای معاملات نفت روز جمعه اندکی رشد کرد اما در شرایطی که معاملهگران نسبت به تاثیر توافق تجاری آمریکا و چین بر دورنمای تقاضا تردید نشان دادند، برای دومین هفته متوالی کاهش داشت.
بهای معاملات نفت بازار جهانی روز چهارشنبه در پی بروز تردیدهای جدید نسبت به توافق تجاری میان آمریکا و چین که خوش بینی نسبت به رشد تقاضا برای نفت را تضعیف کرد، کاهش یافت.
بهای معاملات نفت روز دوشنبه که از تنشهای ژئوپلیتیکی در خاورمیانه کاسته شد و سرمایه گذاران به امضای قرارداد تجاری میان آمریکا و چین متمرکز شدند، تغییر چندانی نداشت.